Appreneur - e-course bina mobile apps android - kejapps.com

Jadi mobile apps android developer tanpa perlu tahu coding

Serius! Dengan teknik yang bakal dikongsikan ini, anda mampu bina mobile apps android anda sendiri tanpa perlu belajar coding!

Macam-macam jenis apps yang anda boleh bina

Mobile apps jenis games

Semak tambang tiket public transport

Parcel tracking

Appreneur - bina mobile apps android

Meme generator pun boleh

Apps untuk ejen insurans pun boleh

Anda pun boleh jadi mobile apps developer

Part time atau full time, bergantung kepada masa anda. Selagi anda boleh membaca dan boleh menggunakan komputer/laptop, saya yakin anda juga boleh bina mobile apps android seperti yang saya tunjukkan.

Memperkenalkan

Appreneur - bina mobile apps android

100% content baharu

Bukan PLR, bukan terjemahan dari ebook antarabangsa, semuanya content asal melalui pengalaman.

Dalam bentuk e-course

Tak perlu susah untuk download pdf baru setiap kali ada updates atau pening nak skrol dalam group telegram. Perkongsian di dalam e-course. Boleh akses melalui android device.

12 modul tersedia

12 modul step by step yang bakal membantu anda menghasilkan apps dan publish di google play store. Ayat-ayat telah diolah supaya mudah difahami bagi setiap peringkat umur.

Sesuai untuk semua peringkat umur

Selagi anda boleh membaca & boleh menggunakan komputer/laptop, anda pasti mampu untuk menghasilkan app dan publish ke playstore.

Pantas untuk bermula

Anda boleh terus bermula sebaik mendapat akses e-course. Konsepnya sambil anda follow e-course, sambil anda cuba bina terus apps pertama anda.

Helpdesk Support

Untuk support, pihak kami menggunakan sistem helpdesk sepenuhnya supaya segala pertanyaan boleh direkod dan tiada lagi pertanyaan yang tertinggal. Lebih mudah untuk anda dan juga kami.

Bonus yang relevan

Anda bakal menerima bonus yang relevan dan berkaitan dengan e-course ini. Bonus yang diberikan bukan sekadar tangkap muat, tetapi bakal membantu pembinaan apps anda.

Apa yang akan anda dapat dalam e-course ini

Modul 1 – Apa itu android apps

  • Penerangan asas mengenai android apps.

Modul 2 – Daftar akaun publisher

  • Step by step cara nak daftar sebagai apps publisher di google.
  • Penerangan jumlah bayaran dan bagaimana nak buat bayaran untuk mendaftar.

Modul 3 – Daftar akaun ad mob

  • Penerangan macam mana nak daftar akaun ad mob.
  • Topik ini penting untuk menghasilkan pendapatan sampingan melalui apps anda.

Modul 4 – Senarai idea apps

  • Perkongsian mengenai beberapa senarai idea untuk  menghasilkan mobile apps anda.

Modul 5 – Bina icon apps

  • Step by step cara membina icon apps anda secara percuma.
  • Perkongsian sumber percuma untuk membina icon apps.

Modul 6 – Bina splash screen

  • Penerangan membina splash screen apps anda secara percuma.
  • Perkongsian sumber percuma untuk membina splash screen.

Modul 7 – Bina apps dengan platform X

  • Perkongsian step by step membina mobile apps menggunakan platform X.

Modul 8 – Bina apps dengan platform Y

  • Perkongsian step by step membina mobile apps menggunakan platform Y.

Modul 9 – Bina apps dengan platform Z

  • Perkongsian step by step membina mobile apps menggunakan platform Z.

Modul 10 – Bina mockup design

  • Perkongsian teknik percuma untuk menghasilkan mockup yang berkualiti bagi screenshot apps anda.

Modul 11 – Bina grafik feature image

  • Step by step teknik percuma menghasilkan feature image yang berkualiti bagi mobile apps anda.

Modul 12 – Publish apps ke play store

  • Step by step publish mobile apps anda ke playstore.
  • Topik terpenting supaya apps anda boleh publish. 

Modul Bonus

  • Senarai sumber grafik percuma bagi content dan grafik set apps anda. Google sangat pentingkan keaslian dan copyright gambar. Dengan sumber yang dikongsikan, tak perlu risau akaun kena penalize atau apps tak boleh publish.
  •  Content apps seperti dalam e-course. Tak perlu susah-susah. Team kami mudahkan anda bermula, follow, guna content dan terus boleh hasilkan apps pertama anda.

Modul Bonus

  • Asas promosi. Perkongsian mengenai beberapa cara berpotensi menambahkan jumlah install ke apps anda.
  •  Bulk resize & compress image. Saiz apps merupakan salah satu perkara yang pengguna pentingkan. Kecilkan saiz apps anda terutamanya jika apps anda mempunyai banyak imej. Bonus ini pasti membantu memudahkan urusan anda.

Modul Bonus

  • Privacy policy page. Team kami kongsikan cara membina policy page untuk apps anda (wajib ada). Malah kami juga turut sediakan template bagi memudahkan anda. Gunakan dan hanya tukarkan apa yang perlu.
  • Peluang tambah pendapatan dengan e-course appreneur. Sertai affilliate appreneur dan anda berpeluang menjana pendapatan sebanyak 40% daripada hasil jualan yang anda buat. Program affilliate ini adalah secara tertutup. Hanya pelanggan e-course appreneur sahaja layak menyertai program ini.

Nak cepatkan lagi pembinaan apps anda

Modul tambahan, platform alternatif dan ready made content anda turut disediakan.

Memperkenalkan Appreneur Combo

Appreneur - bina mobile apps android

Appreneur Combo ini adalah pelengkap kepada e-course Appreneur. Walaupun dengan e-course Appreneur anda sudah mampu membina dan publish apps anda di playstore, dengan e-course Appreneur Combo ini, ianya akan lebih memudahkan proses membina mobile apps android anda. Anda boleh lihat modul tambahan yang anda akan dapat di dalam e-course Appreneur Combo.

 

Modul + 1 – Bina mobile apps jenis game 1

  • Step by step cara membina mobile apps jenis game 1.
  • 5 content yang telah disediakan untuk anda terus bina games mobiles apps anda.

Modul + 2 – Bina mobile apps jenis game 2

  • Step by step cara membina mobile apps jenis game 2.
  • 5 content yang telah disediakan untuk anda terus bina games mobiles apps anda.

Modul + 3 – Bina mobile apps jenis game 3

  • Step by step cara membina mobile apps jenis game 3.
  • 5 content yang telah disediakan untuk anda terus bina games mobiles apps anda.

Modul + 4 – Bina landing page apps

  • Step by step membina landing page untuk apps anda.
  • Jadikan apps anda kelihatan pro dan tambah potensi untuk mendapatkan lebih banyak bilangan install.

Modul + 5 – Bina game runner

  • Step by step bina mobile apps game berbentuk runner

Modul + 6 – Asas promosi di FB

  • Step by step promosi landing page apps anda menggunakan FB ads.

Dah ready nak bina mobile apps anda

Appreneur

RM 150
  • Akses ke e-course Appreneur
  • 12 modul utama
  • 6 modul bonus
  • Heldesk support
  • Jemputan affilliate
  • 2 content apps

Appreneur Combo

RM 250
  • Akses ke e-course Appreneur & Appreneur Combo
  • 13 modul utama
  • 6 modul combo
  • 6 modul bonus
  • Heldesk support
  • Jemputan affilliate
  • 17 content apps
Berita baik untuk pelanggan Maybank

Jika anda pelanggan Maybank, anda layak mendapatkan diskaun istimewa dengan membuat pembayaran melalui Maybank QR pay. Sila klik LINK INI (right click, open in new tab) untuk melihat cara membuat pembayaran dengan Maybank QR pay.

Macam mana e-course ini boleh bantu anda

  • Panduan ini tunjukkan cara step by step. Mana nak pergi, apa yang nak kena buat, apa nak kena klik pun semua ditunjukkan. Saya yakin kalau anda follow dan terus buat, anda mampu bina mobile apps pertama dan publish di playstore dalam masa kurang 2 hari.
  • Panduan ini juga turut kongsikan secara step by step aktiviti lain yang turut anda perlu lakukan untuk bina dan publish mobile apps anda. Design icon, splash screen, saiz yang diperlukan dan sumber percuma untuk grafik yang boleh anda gunakan. Bukan sekadar bagitahu kena buat design.
  • Kami prihatin, sebab tu juga kami sediakan content apps yang anda boleh terus gunakan. Kadang-kadang bukan tak tahu nak setup perkara teknikal, tetapi tak ada idea nak hasilkan content. Kami dah bantu anda, gunakan dulu content yang kami sediakan untuk hasilkan apps anda. Selain itu kami juga dah senaraikan beberapa idea untuk anda bina apps anda. Kami betul-betul nak bantu anda segera boleh hasilkan mobile apps .
  • Kami faham, tak ada satu benda yang sesuai untuk semua orang. Sebab tu kami kongsikan 3 + 1 platform membina apps yang boleh anda gunakan. Anda boleh pilih mana yang paling sesuai dan mudah untuk anda gunakan.
  • Dengan content yang kami sediakan, anda boleh gunakan pengetahuan baru ini untuk bina apps anda sendiri. Malah anda juga boleh buat servis hasilkan apps secara freelance. 
  • Anda juga boleh menjadikan apps yang anda bina sebagai platform untuk menjana pendapatan sampingan melalui iklan ad mob. Lebih banyak pengguna yang download & install apps anda, lebih tinggi pendapatan anda melalui ad mob. Nak daftar dan set up ad mob ni pun ada ditunjukkan dalam panduan ini. Yang lagi bestnya ad mob ni lagi mudah nak dapat approval daripada google berbanding ad sense.
  • Panduan ini dibina dalam bentuk e-course dan dihasilkan mengikut modul. Jadi tak perlu susah nak baca, skrol balik mana tempat yang kurang faham. Anda pun boleh akses dari mana-mana device asalkan ada talian internet. Tapi dalam satu masa, satu device sahaja yang anda boleh gunakan.

Kenapa kena dapatkan panduan ini sekarang

  • Panduan ini dalam bentuk e-course. Anda boleh akses dalam apa-apa device asalkan ada talian internet.
  • Straight to the point, tak ada corner-corner. Anda follow teknik yang dikongsikan sambil cuba buat, insyaAllah sekejap je mobile apps anda dah publish ke play store. Tak sampai 2 hari pun dari anda start buat.
  • Semua content dah siap. Ini bukan e-course pre order! Anda buat tempahan dan terus boleh dapatkan akses dalam masa 48 jam selepas pembayaran disahkan.
  • Keep up with trend. Walaupun dah lama dah mobile apps ni, masih banyak yang tak buat lagi. Jadi trend setter dalam pack anda.
  • Anda berpeluang mendapatkan e-course ini pada harga early bird.
  • Anda berpeluang menggunakan content yang disediakan terlebih dahulu berbanding dengan pelanggan lain yang lebih lewat mendapatkan e-course ini.

Tolong share page ini pada rakan-rakan anda yang lain okay

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on telegram
Telegram

Jumpa anda di ruangan akses e-course ini.

Salam perkenalan & selamat berjaya!

Team Kejapps

F.A.Q (Soalan yang kerap ditanya)

Boleh, jika anda usaha dan ikuti langkah yang telah dikongsikan dalam e-course ini

Tiada jawapan yang pasti kerana ianya bergantung kepada banyak faktor seperti niche apps, kualiti apps, promosi dan faktor lain.

Mengikut pengalaman sekitar 1-6 bulan. Walaubagaimanapun ada apps kami yang sudah menjana pendapatan seawal hari pertama apps publish di play store.

Panduan ini dalam bentuk e-course dengan setiap modul dalam format teks & imej. Tiada buku fizikal yang akan diposkan dan tiada pdf fail yang perlu di download. Akses ke e-course akan diberikan setelah pembayaran anda telah disahkan.

Team kami menggunakan sistem support desk bagi menjawab semua soalan pelanggan. Anda hanya perlu mendaftar di support desk ( ada dikongsikan di dalam e-course bagaimana mendaftar & create new ticket) dan create new ticket untuk bertanyakan soalan.

Ada. Tapi anda perlu melanggan e-course ini sebelum boleh sertai program affiliate. Program affiliate dijalankan secara tertutup bagi peserta e-course sahaja.

Buat masa ini kami menggunakan platform senangpay bagi menerima bayaran daripada pelanggan. Anda boleh menggunakan perbankan internet dan kad debit atau kredit. 

Pembayaran melalui Maybank QR pay juga sudah diterima. Anda hanya perlu ikuti langkah di dalam page berikut untuk membuat pembayaran: https://app.kejapps.com/pembayaran-melalui-maybank-qr-pay/

Pihak kami akan memberikan akses kepada pelanggan selewat-lewatnya 48 jam setelah pembayaran disahkan.

copyright@2019 | KEJAPPS | kejapps.com